• Lorem ipsum

Wat is het Nato horlogebandje eigenlijk?

15 Jul 2021
door JamesWatch.nl

Officieel is de NATO-horlogeband ontstaan in 1973, nadat de Britse Minister van Defensie een bestendige horloge band wilde ontwikkelen die toepasbaar zou zijn in het Britse leger.

Het doel was om een horloge band te ontwerpen die de bestaande problemen bij horlogebandjes moest verhelpen. In het tropische klimaat sleten de leren en rubberen bandjes vrij snel waardoor de betrouwbaarheid op het behouden van je horloges niet groot was.

Tegenwoordig is het veilig om te zeggen dat het ‘NATO’ -label niet langer alleen verwijst naar de door het leger uitgegeven uitrusting, maar eerder een veel grotere verscheidenheid aan stijlen, kleuren, prints, maten en zelfs materialen omvat.

De meest voorkomende maten variëren tussen 16 mm en 24 mm. Bovendien zijn NATO-horlogebandjes niet langer beperkt tot het feit dat ze gemaakt zijn van nylon - ze worden tegenwoordig gemaakt van alle soorten leer en zelfs canvas.

Onze Nato modellen:

Komono Winston Subs Nato Sapphire

Komono Winston Subs Nato Black

Komono Winston Regal Nato Marine

James Bond

Toen Sean Connery de hoofdrol speelde in de James Bond-film 'Goldfinger' uit 1964, had hij de Rolex Submariner 6538 om zijn pols. Dit was de derde keer dat Bond-fans de superspion de beroemde Rolex Sub zagen dragen, maar er was iets heel anders aan de hand. In plaats van te zijn uitgerust met een leren bandje zoals in de vorige twee Bond-films, was de Submariner 6538 vastgemaakt aan een gestreepte nylon bandje. James Bond heeft er altijd voor gezorgd dat wat hij draagt stijl en functie heeft, waardoor hij klassiek maar ook modern kan zijn op zijn eigen manier. Tijden veranderen en Rolex heeft plaats moeten maken voor Omega. 007 Daniel Craig draagt dan ook een Omega met Nato-strap in de film 'Spectre'.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »