• Lorem ipsum

Is het normaal om je horloge links te dragen?

7 Mei 2021
door JamesWatch.nl

Om welke pols droeg men vroeger een horloge?

De eerste polshorloges werden in het begin van de 19e eeuw uitgevonden. Er bestonden nog geen Quartz of automatische horloges. De drager moest het horloge zelf opwinden om het horloge te laten lopen. Dit draaiknopje zat vaak aan de rechter kant, en omdat de meeste mensen rechts waren was het voornamelijk zo dat het horloge aan de linker pols werd gedragen.

Om de linker pols

Tot ongeveer 1960 was het gebruikelijk om een horloge aan de linker kant te dragen. Het was onhandig om je horloge aan de rechter kant te dragen omdat de meeste mensen rechtshandig waren en dus meer met hun rechterhand deden. Ook was het voorkomen van schade een reden waarom mensen ervoor kozen het horloge links te dragen aangezien het werk in die tijd fysieker was dan nu. Zo voorkwam men dat er kleine krasjes of beschadigingen op het horloge kwamen.

Om welke pols dragen we tegenwoordig een horloge?

Volgens de etiquette draag je je horloge aan de slechte of minst actieve arm. Door je horloge aan je actieve arm te dragen zou je meer tijd verspillen met het kijken naar de tijd. Hedendaags blijkt deze manier vaak het best te werken, het horloge beschadigt minder snel en zit minder in de weg als je ergens mee bezig bent. Overall kan je natuurlijk zelf bepalen waar je het horloge draagt en waar jij hem mooi vindt.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »