• Lorem ipsum

Hoe bepaal je of een horloge waterdicht is?

19 Feb 2021
door JamesWatch.nl

Hoe bepaal je of een horloge wel of niet waterdicht is?
Een veelvoorkomende vraag.. En de meeste winkels en webshops maken het door gebruik van verschillende termen er ook niet eenvoudiger op!

Water kan veel schade aanbrengen aan jouw horloge. Door roest in het uurwerk zal in een mum van tijd het horloge kapot gaan. Om deze reden zijn veel horloges beschermd tegen het water. 

Om te uit te duiden hoe waterdicht je horloge is worden de volgende termen gebruikt, bar (luchtdruk) en ATM (atmosfeer). Wij voegen er ook nog even het aantal dieptemeters aan toe. Wel zo handig! 


3 ATM, 3BAR, 30 METER
Als er een van deze 3 waardes op je horloge staat kan je er vanuit gaan dat je horloge spatwaterdicht is. Even je handen wassen of transparantie op het horloge moeten geen probleem zijn. 

5 ATM, 5 BAR, 50 METER
Bij deze waardes kun gerust een douche nemen met je horloge om. Een duik nemen is het zwembad zou moeten kunnen echter kan het horloge nog niet diep gaan de druk word voor het horloge dan te hoog. 

10 ATM, 10 BAR, 100 METER
Met horloges die deze waarde hebben kun je gerust bijna elke watersport uitoefenen. Je kunt gerust gaan snorkelen en zwemmen. Heftige temperatuurverschillen kunnen nog wel zorgen voor schade in het horloge. 

20 ATM, 20 BAR, 200 METER
Bij een van deze 3 waardes is het horloge bestemt tot rond de 40 meter diepte te duiken. De druk die gegeven word op 40 meter is het maximale wat dit horloge aan kan. 

30 ATM, 30 BAR, 300 METER
Idem dito aan het horloge met 20ATM is dit horloge geschikt voor alle watersporten. Bij deze waardes kan het horloge zelfs tot 60 meter diep de druk nog aan. 

100 ATM, 100 BAR, 1.000 METER
Met dit horloge kan je diepzeeduiken. Sommige modellen hebben een zogenaamd heliumventiel die het helium uit de horlogekast laten ontsnappen om te voorkomen dat de horlogekast explodeert tijdens het decomprimeren.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »